Apple brengt dure Mac Pro en Pro Display in Nederland uit

Apple heeft de nieuwe Mac Pro uitgebracht voor professionele gebruikers die veel rekenkracht nodig hebben. De goedkoopste versie kost 6.499 euro.

De nieuwe Mac Pro werd in juni van dit jaar aangekondigd tijdens het WWDC-evenement van Apple. Het is de eerste update van de Mac Pro sinds het model uit 2013.

De standaardversie kost 6.499 euro. Daarvoor krijgen gebruikers onder meer een Intel Xeon CPU met acht kernen, 32 GB aan werkgeheugen en 256 GB ssd-opslag. De meest uitgebreide versie kost 64.000 euro. Daar zit onder meer 1,5 TB werkgeheugen en 4 TB ssd-opslag in.

De nieuwe Mac Pro biedt voor professionele gebruikers veel meer uitbreidingsmogelijkheden dan zijn voorganger. Zo kunnen na aankoop nog nieuwe onderdelen aan de computer aangesloten worden.

Na de aankondiging van de Mac Pro werd het apparaat online veel vergeleken met een kaasrasp, vanwege het metalen ontwerp met gaten aan de zijkant. Het vorige Mac Pro-model had een cilindervormig ontwerp en werd destijds vergeleken met een prullenbak.

Apple bracht ook de eerder aangekondigde Pro Display XDR-monitor uit. De standaardversie kost 5.499 euro. Het gaat om een scherm van 32 inch met een 6K-resolutie. Een versie van het scherm met minder reflecterend glas kost 6.499 euro. Het Pro Display XDR heeft eveneens gaten op de achterkant die voor verkoeling moeten zorgen.

Categorie├źnNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *